Προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά το συσχετισμό χωρίς σειρά
Πολύ συχνά μπορεί δύο παραστατικά να είναι καθόλα τα στοιχεία τα ίδια, και το μόνο πράγμα που να τα διαφοροποιεί να είναι ο αριθμός της σειράς. Τέτοιες περιπτώσεις π.χ. μπορεί να έχουμε σε μεταφορικές εταιρείες, όπου το κάθε όχημα να έχει δικό του μπλοκ αποδείξεων, αλλά με διαφορετική σειρά, ή μία εταιρεία που έχει συνεργεία για επισκευές και το κάθε συνεργείο έχει το δικό της μπλοκ αποδείξεων, όπως προηγουμένως κλπ. Αλλά μπορεί να συμβεί σύγχυση και σε άλλες περιπτώσεις.
Για να γίνουν εμφανή τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν, θα θεωρήσουμε εδώ μία πολύ τραβηγμένη περίπτωση, όπου υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά Τιμολόγια Πώλησης και τρία διαφορετικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.
Στην εικόνα 21.2, βλέπουμε το συσχετισμό με σειρά [1]. Όλα φαίνονται να εξελίσσονται ομαλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Στην εικόνα 21.3, επιλέγουμε το «Χωρίς Σειρά» [1], και κάνουμε κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ» [2]. Η στήλη σειρά αγνοείται [3] και στη στήλη ΑΑ έχουμε 4 παραστατικά με Α/Α 33 και 3 με Α/Α 17 [4]. Όλα τα παραστατικά είναι με κίτρινο χρώμα, επειδή βρέθηκαν με περισσότερα από ένα Mark. Πρόκειται φυσικά για ένα ακραίο παράδειγμα, με το οποίο βλέπουμε την περίπλοκη κατάσταση που ακολούθησε.
Αν τυχόν επρόκειτο για μία συνήθη περίπτωση παραστατικών, ο εντοπισμός αυτών των εσφαλμένων συσχετισμών, ανάμεσα στους πολλούς κανονικούς συσχετισμούς που θα υπάρχουν, θα είναι πολύ δύσκολος, αλλά και αν τους εντοπίσει κανείς, ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, από το να τα συσχετίσει τα παραστατικά με το χέρι, δηλαδή να αντιγράψει και να επικολλήσει τα συγκεκριμένα Mark, στα αντίστοιχα παραστατικά.