Εξαγωγή σε μορφή αρχείου Διεπαφής

Η εξαγωγή επιτυγχάνεται από την επιλογή «Εργαλεία🡪Εξαγωγή Λίστας», εικόνα 11.1.

Από την επιλογή «Εξαγωγή Λίστας🡪Σε μορφή Αρχείου Διεπαφής», παράγονται αρχεία διεπαφής, δομημένα σύμφωνα με την προβλεπόμενη δομή που πρέπει να έχουν για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Arbitrans4U. 

Αν τυχόν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη χρήση των αρχείων διεπαφής σας παραπέμπουμε στις οδηγίες χρήσης του Arbitrans4U. Δεν είναι όμως αναγκαίο να γνωρίζετε τη δομή αυτών των αρχείων, για να τα χρησιμοποιήσετε.

       Εκτός από τη δυνατότητα συνεργασίας με το Arbitrans4U, η εξαγωγή σε αρχεία διεπαφής, μας βοηθάει και στο να εντοπίσουμε αν κάποια αρχεία έχουν ανεβεί περισσότερες από μία φορές στα myDATA. Για να το επιτύχουμε αυτό, αρκεί να δούμε την ονομασία τους.

Τα παραγόμενα αρχεία Διεπαφής αποθηκεύονται στον φάκελο «ΑΡΧΕΙΑ ΔΙΕΠΑΦΗΣ» στην επιφάνεια εργασίας. Όταν είναι μαρκαρισμένη η επιλογή «Εμφάνιση ΑΦΜ οντότητας», τότε η ονομασία των αρχείων θα είναι όπως στην εικόνα 11.4, δηλαδή θα έχει ως εξής:


<ΕΙΔΟΣ_ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ>_<ΑΦΜ_ΕΚΔΟΤΗ>_<ΑΦΜ_ΛΗΠΤΗ>_<ΗΜΝ/ΝΙΑ_ΕΚΔΟΣΗΣ>_<ΑΑ>_ <ΣΕΙΡΑ>_<ΜΙΚΤΗ_ΑΞΙΑ>_<0 ή 1, όταν είναι 1 σημαίνει ακυρωμένο>.txt


Στην εικόνα 11.4, βλέπουμε ότι κάτι συμβαίνει με το παραστατικό εξόδων, το οποίο μας εξέδωσε η οντότητα με ΑΦΜ 555777003. Τα στοιχεία του είναι: 

Αριθμός 1, σειρά Α, και συνολικού ποσού 324,00 €.

Καλό είναι να ελέγξουμε τι συμβαίνει με αυτό το παραστατικό (μήπως π.χ. έχει γίνει διπλοεγγραφή ή έχει ανέβει πολλές φορές).


εικόνα 11.4


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Προσοχή όταν στις ονομασίες των αρχείων υπάρχει η επέκταση (1), (2), …, (n)

Η ονομασία των εξαγόμενων αρχείων διεπαφής είναι και ένας εύκολος τρόπος για να εντοπίσετε αρχεία που έχουν ανέβει δύο ή περισσότερες φορές στα myDATA. 

Εξάγετε τα παραστατικά και μετά ελέγχετε αν τυχόν υπάρχουν παραστατικά με την επέκταση (1), (2), …, (n) στην ονομασία τους.

Η επέκταση αυτή δεν σημαίνει ότι κατ’ ανάγκην υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Καλό θα είναι όμως να κάνετε έλεγχο.


Εάν δεν είναι μαρκαρισμένη η επιλογή «Εμφάνιση ΑΦΜ οντότητας», τότε η ονομασία των παραγόμενων αρχείων, θα είναι όπως στην εικόνα 11.5, δηλαδή ως εξής:


<ΕΙΔΟΣ_ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ>_<ΑΦΜ_ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ>_<ΗΜΝ/ΝΙΑ_ΕΚΔΟΣΗΣ>_<ΑΑ>_ <ΣΕΙΡΑ>_<ΜΙΚΤΗ_ΑΞΙΑ>_<0 ή 1, όταν είναι 1 σημαίνει ακυρωμένο>.txt


Δηλαδή, η μόνη διαφορά είναι ότι θα απουσιάζει το ΑΦΜ της οντότητας.


εικόνα 11.5