Άντληση των στοιχείων του πελάτη μέσω των ειδικών κωδικών 

Αν έχετε ειδικούς κωδικούς, και τους έχετε εισάγει στο πρόγραμμα, αρκεί να συμπληρώσετε μόνο το ΑΦΜ του πελάτη. Μετά πατάτε το πλήκτρο F12 και τα υπόλοιπα στοιχεία του πελάτη θα αντληθούν από το σύστημα Taxis. 


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι ειδικοί κωδικοί δημιουργούνται μέσω της ιστοσελίδας του Taxis:

https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikes-ypiresies/mitroo/anazitisi-basikon-stoiheion-mitrooy-epiheiriseon


Δεν χρειάζεται να θυμάστε τι πρέπει να κάνετε, επειδή, μόλις ακουμπήσει ο κέρσορας στο πεδίο ΑΦΜ, εμφανίζονται οι σχετικές οδηγίες όπως φαίνεται στην εικόνα 08.9.


 

εικόνα 08.9


Για να χρησιμοποιήσετε τους ειδικούς κωδικούς πρέπει να τους εισάγετε στο πρόγραμμα. Προς τούτο κάνετε κλικ στο «Αρχείο🡪Πελάτες🡪Ειδικοί Κωδικοί Taxis…», εικόνα 08.8.


εικόνα 08.8


Θα εμφανιστεί η φόρμα εισαγωγής των ειδικών κωδικών. Συμπληρώνετε τα πεδία (ΑΦΜ, Όνομα Χρήστη, Κωδικός), εικόνα 08.9 και κάνετε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση Αλλαγών».

Μπορείτε επίσης να φορτώσετε τους ειδικούς κωδικούς από το Arbitrans, κάνοντας στην εικόνα 08.9 κλικ στο κουμπί «Φόρτωση από Arbitrans» . Θα ζητηθεί ο κωδικός ασφαλείας. Μετά κάνετε κλικ στο «Αποθήκευση Κωδικών».


εικόνα 08.9


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

Όταν το πρόγραμμα είναι εγκατεστημένο σε δίκτυο, τους ειδικούς κωδικούς, για λόγους ασφαλείας, μπορούν να τους δουν  μόνο όσοι είναι διαβαθμισμένοι ως High Administrator. 

Όμως η άντληση στοιχείων από το σύστημα Taxis, είναι δυνατή σε όλους τους χρήστες του δικτύου. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητο να τους γνωρίζει ο χρήστης, για να τους χρησιμοποιήσει.