Scroll Top

ΕΚΔΟΣΗ 5.0.0.0

Στην έκδοση 5.0.0.0 έγιναν οι εξής προσθήκες και αλλαγές:

Αλλαγές που σχετίζονται με τα myDATA

Λόγω της αναβάθμισης των myDATA στην έκδοση 0.6.1, έγιναν ορισμένες βασικές αναπροσαρμογές. Όταν ολοκληρωθούν από την ΑΑΔΕ και οι αλλαγές που απαιτούνται στην έκδοση 1.0 των myDATA, θα γίνουν και οι αναπροσαρμογές για το περιβάλλον 1.0.

Προστέθηκε η δυνατότητα στον χρήστη να προσθέσει χειροκίνητα τα UID και Mark ενός παραστατικού στη φόρμα Διαχείρισης Παραστατικών.

Πριν την αποθήκευση/ενημέρωση στα Προϊόντα & Υπηρεσίες και πριν την έκδοση ενός παραστατικού γίνεται έλεγχος αν συμφωνούν μεταξύ τους τα στοιχεία χαρακτηρισμού και το είδος του παραστατικού.

Λοιπές αλλαγές και βελτιώσεις

Προσθήκη QR-code σύμφωνα με την ΠΟΛ-1024/2020.

Για ενδοκοινοτικές συναλλαγές με την Κύπρο, το παραστατικό πλέον εκδίδεται στα Ελληνικά αντί στα Αγγλικά. Στις άλλες χώρες έχει επικεφαλίδα INVOICE. Επίσης προστέθηκε πεδίο εισαγωγής της περιγραφής του προϊόντος στην Αγγλική Γλώσσα.

Λόγω του νέου πεδίου «Ονομασία 2», για την εισαγωγή της ονομασίας σε ξένη γλώσσα, έγιναν, γενικότερες αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης τιμολογίων Εξωτερικού.

Προστέθηκε η δυνατότητα μη εκτύπωσης των παραστατικών για την περίπτωση που ο χρήστης χρησιμοποιεί αποκλειστικά την αποστολή με email. Επίσης αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα ότι, σε κάποιους έπρεπε να αποστέλλονται τα παραστατικά μέσω Email και σε κάποιους όχι, με τη προσθήκη των επιλογών και στη φόρμα έκδοσης των παραστατικών.

Διατηρούνται όλα τα αντίγραφα ασφαλείας σε συμπιεσμένη μορφή, λαμβάνεται αυτόματο αντίγραφο κάθε τρείς ώρες, ή χειροκίνητα με το πλήκτρο F6.

Τα κουμπιά «Αποθήκευση Ρυθμίσεων σε Αρχείο» και «Φόρτωση Ρυθμίσεων από Αρχείο» μεταφέρθηκαν στην καρτέλα «Φορολογικός Μηχανισμός» και τα πεδία «Αντίγραφα» και «Επικεφαλίδες Αντιγράφων», μεταφέρθηκαν στην καρτέλα «Ρυθμίσεις Παραστατικών».

Η φόρμα άλλαξε και προστέθηκαν επιπλέον δυνατότητες στην οργάνωση και αναζήτηση του Πελάτη.

Προστέθηκε η δυνατότητα αντιπαραβολής των παραστατικών που έχουν καταχωρηθεί στο Arbitrans, με αυτά που έχουν εκδοθεί από το Arbicash.

Κατά την έκδοση παραστατικού, όταν υπάρχει σύνδεση με το Arbitrans, γίνεται άντληση των χαρακτηρισμών myDATA από τα Είδη των Εσόδων. Όταν ΔΕΝ υπάρχει σύνδεση με το Arbitrans, χρησιμοποιούνται τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στην ομάδα «Στοιχεία Χαρακτηρισμού myDATA – ΕΝΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ARBITRANS».

Διορθώθηκαν τρία δευτερευούσης σημασίας bugs, τα οποία δεν έχουν σχέση με την ορθότητα των υπολογισμών. Λεπτομέρειες αναφέρονται στην αναλυτική ανάπτυξη που ακολουθεί.

Οι αλλαγές της έκδοσης 5.0.0.0 αναλυτικά

Προτιμήσεις Απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε την σελίδα μας, μπορεί να διατηρηθούν πληροφορίες όπως ο Browser που χρησιμοποιείτε, με την μορφή των Cookies.
Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου.
Σημειώστε ότι απενεργοποιώντας κάποια Cookies, μπορεί να έχει αντίκτυπο ως προς την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτής.