Scroll Top

ΕΚΔΟΣΗ 1.6.0.0

Στην έκδοση 1.6.0.0 έγιναν οι εξής προσθήκες και αλλαγές:

Οι αλλαγές που αφορούν όλους τους χρήστες

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ η έκδοση 1.0.2 των myDATA, η οποία περιέχει τη λειτουργία χαρακτηρισμού των Εξόδων, μέσω «Εξουσιοδοτημένου Λογιστή».

Στη φόρμα καταχώρησης/επεξεργασίας της οντότητας, προστέθηκαν πεδία για την εισαγωγή των κωδικών του Λογιστή και την εξουσιοδότηση του.

Δημιουργείται αυτόματα ένα Backup πριν την επαναφορά ενός παλαιότερου. Επίσης, η επιλογή «Αντίγραφα Ασφαλείας», μεταφέρθηκε απευθείας κάτω από το «Αρχείο».

Προστέθηκε η επιλογή «Εισαγωγή Κλειδιού», για την περίπτωση αλλαγής κωδικών και η επιλογή «Έλεγχος Συνδρομών» η οποία εμφανίζει την ημερομηνία λήξης της συνδρομής.

Οι τακτοποιητικές εγγραφές της Λογιστικής και της Φορολογικής βάσης, αποστέλλονται πλέον όπως όλες οι άλλες εγγραφές. Κατά συνέπεια έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στις φόρμες αποστολής των παραστατικών στα «myDATA».

Η αποστολή των παραστατικών 17.3, 17.4, 17.5, 17.6 στα myDATA γίνεται όπως κάθε άλλη αποστολή παραστατικών. Τα 17.3 και 17.4 αποστέλλονται μέσα από τη φόρμα των Εσόδων, ενώ τα 17.5 και 17.6 από τη φόρμα των Εξόδων.

Προστέθηκε το highlight για τον εύκολο εντοπισμό των στοιχείων των παραστατικών που κατεβαίνουν από τα myDATA. Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γίνεται scrolling του παραθύρου προς τα δεξιά, ή όταν ο χρήστης δεν διαθέτει οθόνη FHD.

Το μήνυμα υπενθυμίζει ότι από 1/1/2021, η αποστολή παραστατικών στα myDATA, σε ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρόνο, γίνεται μόνο μέσω της Ειδικής Φόρμας Καταχώρησης της ΑΑΔΕ.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, γι’ αυτό η φόρμα έχει αφεθεί ελεύθερη προς χρήση.

Στη φόρμα χαρακτηρισμού των παραστατικών προστέθηκε το κουμπί «Σπάσιμο Εγγραφής», για το διαχωρισμό του ποσού μίας εγγραφής σε περισσότερες εγγραφές.

Η διαχωριστική μπάρα, μπορεί να μετακινείται αριστερά-δεξιά, με το ποντίκι.

Κατά τη κίνηση της μπάρας, το πλάτος των εικόνων, αναπροσαρμόζεται αυτόματα, ώστε να είναι πάντα όσο και διαθέσιμο πλάτος του παραθύρου.

Έγιναν οι απαραίτητες προσαρμογές στο κατέβασμα των παραστατικών από τα myDATA, λόγω των αλλαγών που έκανε η ΑΑΔΕ.

Οι αλλαγές που αφορούν αποκλειστικά τους προγραμματιστές

Προστέθηκε στο Arbitrans4U η δυνατότητα, να αποστέλλει απευθείας στα myDATA, μέσα από τις συνεργαζόμενες εφαρμογές τρίτων, τα εξής:

  • Μισθοδοσία
  • Αποσβέσεις
  • Ακύρωση παραστατικών βάσει του mark.

Οι υφιστάμενες μέθοδοι αποστολής/ακύρωσης μέσα από το Arbitrans4U, εξακολουθούν να υπάρχουν. Εναπόκειται στο χρήστη να αποφασίσει ποια θα χρησιμοποιήσει.

Οι αλλαγές της έκδοσης 1.6.0.0 αναλυτικά

Προτιμήσεις Απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε την σελίδα μας, μπορεί να διατηρηθούν πληροφορίες όπως ο Browser που χρησιμοποιείτε, με την μορφή των Cookies.
Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου.
Σημειώστε ότι απενεργοποιώντας κάποια Cookies, μπορεί να έχει αντίκτυπο ως προς την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτής.