Scroll Top

ΕΚΔΟΣΗ 10.11.0.0

Στην έκδοση 10.11.0.0 έγιναν οι εξής προσθήκες και αλλαγές:

Ενσωματώθηκαν τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης 1.0.4 των myDATA.

Οι κυριότερες διαφορές μεταξύ 1.0.3 και 1.0.4 είναι οι εξής:

  • Προστέθηκαν 1169 αποδεκτοί συνδυασμοί χαρακτηρισμών.
  • Προστέθηκε ο χαρακτηρισμός «Απόκλιση».
  • Άλλαξε ο τρόπος αποστολής του παραστατικού 8.2.

Σε όλες τις φόρμες που εισάγονται χαρακτηρισμοί, προστέθηκαν οι 1169 νέοι αποδεκτοί χαρακτηρισμοί της έκδοσης 1.0.4 των myDATA.

Οι αποδεκτοί συνδυασμοί χαρακτηρισμών στην έκδοση 1.0.3 ήταν 1720 (563 Εσόδων 1157 Εξόδων). Με την προσθήκη 1169 νέων συνδυασμών με την 1.0.4 (238 Εσόδων και 931 Εξόδων) γίνονται 2889. Εξ αυτών οι 801 είναι των Εσόδων και οι 2088 των Εξόδων.

Στη φόρμα χαρακτηρισμού των παραστατικών, προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής του νέου χαρακτηρισμού «Απόκλιση». Δηλαδή ότι το παραστατικό εντοπίζεται, αλλά τα αναγραφόμενα σε αυτό στοιχεία έχουν απόκλιση, σε σχέση με τα διαβιβασθέντα στα myDATA. Μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί στα χειρόγραφα παραστατικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προς το παρόν, στο χαρακτηρισμό «Απόκλιση» της ΑΑΔΕ, επιστρέφεται το Error «Απρόσμενο τεχνικό σφάλμα».

Στη φόρμα διαβίβασης των παραστατικών στα myDATA έγιναν οι εξής αλλαγές:

  • Μπορεί να γίνεται αλλαγή μεγέθους της φόρμας, ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση των scroll bars, για να εμφανίζεται η περιοχή με τα γενικά σύνολα του παραστατικού.
  • Τα υποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με διαφορετικό χρώμα (ανοιχτό κίτρινο).
  • Τα στοιχεία του εκδότη είναι επάνω και του λήπτη από κάτω (στην έκδοση 2.3 ήταν αριστερά-δεξιά).
  • Τα δύο πεδία του «Είδος Παραστατικού» άλλαξαν θέσεις.
  • Όταν δεν είναι επιλεγμένη η «Καταχώρηση παραστατικού στα βιβλία των Εξόδων», εξαφανίζονται τα πεδία που δεν χρειάζονται στις «Εγγραφές Παραστατικού».

Αυτό γίνεται στη φόρμα «Ανάλυση Παραστατικού», κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε μία εγγραφή του παραστατικού. Στη συνέχεια δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε να προβάλουμε τις λεπτομέρειες της γραμμής της εγγραφής, με το ποντίκι ή το F12.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Φαίνονται μόνο οι χαρακτηρισμοί που έχουν σταλθεί μαζί με το παραστατικό και όχι οι χαρακτηρισμοί που εστάλησαν εκ των υστέρων.

Όταν πατηθεί το κουμπί «Εύρεση», ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει ένα διάστημα «Από-Έως» για να αναζητήσει τα παραστατικά. Εάν δεν συμπληρωθεί διάστημα, τότε φορτώνονται όλα τα παραστατικά της οντότητας χωρίς φίλτρο ημερομηνίας.

Η ιδιαιτερότητα του παραστατικού 1.5, αναπτύσσεται στον Τεχνικό Οδηγό των myDATA. Αναλόγως της «Επισήμανσης», περιλαμβάνει συγχρόνως Έξοδα και Έσοδα, παρόλον ότι θεωρείται παραστατικό Εσόδων. Γι’ αυτό πρέπει η επιλογή «Καταχώρηση Παραστατικού στο βιβλίο των Εσόδων», να είναι απενεργοποιημένη, και αυτό γίνεται πλέον αυτόματα.

Στην φόρμα εισαγωγής εγγραφών, προστέθηκαν τρία (3) πεδία, τα εξής:

α. Είδος Γραμμής

β. Κατηγορία Τελών

γ. Κατηγορία Λοιπών Φόρων

Όταν το (α) είναι Κενό, τα (β) και (γ) είναι απενεργοποιημένα.

Η εισαγωγή των τελών εξακολουθεί να μπορεί να γίνεται με μία συνολική εγγραφή.

Στην έκδοση 2.4, ενεργοποιήθηκε και η δυνατότητα εισαγωγής των τελών και μέσω ανεξάρτητων εγγραφών στο παραστατικό. Προς τούτο, στη φόρμα εισαγωγής εγγραφών, το «Είδος γραμμής» έχει την τιμή 2 και η «Κατηγορία Τελών» είναι ενεργοποιημένη.

Με την έκδοση 1.0.4 των myDATA άλλαξε ο τρόπος διαβίβασης του παραστατικού 8.2.

Προς τούτο, στη φόρμα εισαγωγής εγγραφών, όταν το «Είδος γραμμής» έχει την τιμή 3, ο «Συντελεστής Λοιπών Φόρων» είναι ενεργοποιημένος. Επίσης, το πεδίο «Κατηγορία ΦΠΑ» έχει την τιμή «8 – Χωρίς ΦΠΑ» και το πεδίο «Ποσό ΦΠΑ» έχει την τιμή «0,00».

Οι κατηγορίες category2_9, category1_95, category2_95, δεν συνοδεύονται από κωδικό Ε3. Αυτές πρέπει να δηλώνονται στο πρόγραμμα με είδος Ε3 το «000».

Προστέθηκε η επιλογή «ΒοήθειαàΟδηγός Χρήσης myDATA», με την οποία ανοίγει ο Browser με εξειδικευμένη βοήθεια για τα myDATA.

Προστέθηκαν τα νέα ΚΑΔ που προβλέπονται από την A.1239/2021.

Αντιμετωπίστηκε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο, επισημαίνεται ότι, δεν είναι Bug του προγράμματος, αλλά δημιουργείται από λάθη που υπάρχουν σε τις εφαρμογές τιμολόγησης τρίτων και δημιουργούν πρόβλημα στο χαρακτηρισμό των παραστατικών.

Οι αλλαγές της έκδοσης 10.11.0.0 αναλυτικά

Προτιμήσεις Απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε την σελίδα μας, μπορεί να διατηρηθούν πληροφορίες όπως ο Browser που χρησιμοποιείτε, με την μορφή των Cookies.
Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου.
Σημειώστε ότι απενεργοποιώντας κάποια Cookies, μπορεί να έχει αντίκτυπο ως προς την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτής.