Scroll Top

ΕΚΔΟΣΗ 2.0.0.0

Στην έκδοση 2.0.0.0 έγιναν οι εξής προσθήκες και αλλαγές:

Οι αλλαγές που αφορούν όλους τους χρήστες

Στις προηγούμενες εκδόσεις υπήρχε μόνο μία στήλη ΑΦΜ, για τον αντισυμβαλλόμενο, ανεξάρτητα από το αν ο αντισυμβαλλόμενος ήταν ο λήπτης ή ο εκδότης. Αυτό όμως προκαλούσε σύγχυση και λάθη στην καταχώρηση των παραστατικών.

Προστέθηκε μενού στη φόρμα και τα κουμπιά «Εκτύπωση Λίστας Παραστατικών» και «Εξαγωγή Λίστας σε Excel» αφαιρέθηκαν, καθόσον συμπεριελήφθησαν στο μενού.

Οι υποστηριζόμενοι τρόποι εξαγωγής είναι: σε Excel (Συνοπτική), σε Excel (Αναλυτική) και σε μορφή αρχείων Διεπαφής.

Προστέθηκε το εργαλείο μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει τους εκδότες, που δεν ανέβασαν τα παραστατικά που εξέδωσαν, στα myDATA.

Προστέθηκε η επιλογή “Ιστορικότητα”, με τις εξής υποκατηγορίες:

  • Ακυρώσεων myDATA
  • Χαρακτηρισμών myDATA

Από τις παραπάνω επιλογές, ο χρήστης μπορεί να δει τις ακυρώσεις παραστατικών που έχουν γίνει και τους χαρακτηρισμούς των Εξόδων που έχει στείλει στα myDATA.

Όταν ο τύπος Παραστατικού είναι ο 5.1, τότε η επιλογή “Όλες οι Κατηγορίες και Κωδικοί Χαρακτηρισμού” επιλέγεται αυτόματα.

Όταν η Κατηγορία Εξαίρεσης του ΦΠΑ είναι «άρθρο 27 – Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης» ή «άρθρο 27.1.γ – Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης», τότε εμφανίζεται το κουμπί «Δήλωση Διενέργειας (ΠΟΛ1177/2018 αρ.27)».

Προστέθηκαν τα υποδείγματα Excel, η άδεια χρήσης και η πολιτική απορρήτου.

Έγιναν οι απαραίτητες προσαρμογές στο κατέβασμα των παραστατικών από τα myDATA, λόγω των αλλαγών που έκανε η ΑΑΔΕ.

Οι αλλαγές που αφορούν αποκλειστικά τους προγραμματιστές

Τα παραστατικά που δεν ανέβηκαν στα myDATA από τους εκδότες τους, εξάγονται από τον χρήστη σε αρχείο csv, από όπου μπορούν να αντληθούν από άλλες εφαρμογές.

Τροποποιήθηκε η αποστολή παραστατικών προκειμένου να στέλνεται και η δήλωση διενέργειας, όταν η Κατηγορία Εξαίρεσης του ΦΠΑ είναι «άρθρο 27 – Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης» ή «άρθρο 27.1.γ – Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης».

Το πεδίο αυτό ορίζει την ισοτιμία για διαφορετικά νομίσματα. Εάν το πεδίο αυτό είναι κενό ή δεν υπάρχει καθόλου στο αρχείο, φορτώνεται η ισοτιμία που ισχύει την στιγμή της αποστολής του παραστατικού.

Οι αλλαγές της έκδοσης 2.0.0.0 αναλυτικά

Προτιμήσεις Απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε την σελίδα μας, μπορεί να διατηρηθούν πληροφορίες όπως ο Browser που χρησιμοποιείτε, με την μορφή των Cookies.
Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου.
Σημειώστε ότι απενεργοποιώντας κάποια Cookies, μπορεί να έχει αντίκτυπο ως προς την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτής.