Scroll Top

ΕΚΔΟΣΗ 7.3.0.0

Στην έκδοση 7.3.0.0 έγιναν οι εξής προσθήκες και αλλαγές:

Αλλαγές που έγιναν για τη βελτίωση της εφαρμογής

Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Αν και η ΑΑΔΕ, προβλέπει ότι σε περίπτωση προβλήματος, η συναλλαγή συνεχίζεται και υποβάλλεται στα myDATA αργότερα, υπάρχει κίνδυνος ο εκδότης να παραλείψει να τη διαβιβάσει μέσα στα στενά προβλεπόμενα όρια.

Στη φόρμα αποστολής Παραστατικών, άλλαξαν οι πληροφορίες των μεταφορών (σκοπός διακίνησης, διεύθυνση φόρτωσης, κτλ.). Όλες έγιναν drop down πλην της επιλογής «Τρόπος Αποστολής». Επίσης, τα γενικά στοιχεία του παραστατικού εμφανίζονται σε μορφή πίνακα και τα επεξεργάσιμα πεδία των εγγραφών έγιναν γαλάζια.

Οι νέες επιλογές, είναι η προσθήκη ειδών διακίνησης και η προσθήκη στοιχείων φόρτωσης των εμπορευμάτων. Και οι δύο χρησιμοποιούνται στην έκδοση του δελτίου αποστολής, είτε αυτό δεν διαβιβάζεται στα myDATA (έκδοση 1.0.7) είτε όταν αυτό διαβιβάζεται (έκδοση 1.0.8).

Στην έκδοση 1.0.7, δεν υπάρχει δελτίο αποστολής. Όμως το πρόγραμμα εκδίδει δελτίο αποστολής, το οποίο αναδιαμορφώθηκε ώστε να είναι απόλυτα όμοιο με αυτό που θα εκδίδεται με την 1.0.8. αλλά δεν αποστέλλεται στα myDATA.

  • Εντοπίστηκε και αποκαταστάθηκε ένα πρόβλημα, κατά το οποίο, μετά τη μαζική επεξεργασία των προϊόντων και υπηρεσιών, αν ήταν κενή η ονομασία 2 οι αλλαγές δεν αποθηκεύονταν.
  • Το πεδίο καθαρή αξία παραστατικού είναι πλέον μη επεξεργάσιμο.

Αλλαγές που έγιναν για τη λειτουργία με την έκδοση 1.0.8 των myDATA

Συμπεριελήφθη η νέα έκδοση 1.0.8 των myDATA, η οποία προς το παρόν λειτουργεί μόνο στο δοκιμαστικό περιβάλλον.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η έκδοση 1.0.8 των myDATA, δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί σε πραγματικό περιβάλλον, πριν ενεργοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.

Οι μονάδες μέτρησης στα προϊόντα και τις υπηρεσίες αναθεωρούνται, εν μέρει αυτόματα από το πρόγραμμα. Όταν το πρόγραμμα δεν μπορεί να εντοπίσει τη μονάδα μέτρησης, χρησιμοποιεί το «τεμάχιο». Πρέπει να γίνει και έλεγχος από το χρήστη.

Αναπτύσσονται συνοπτικά οι αλλαγές που έγιναν και επισημαίνονται αυτές που κατά το χρόνο σύνταξης του παρόντος, έχουν ακόμη εκκρεμότητες, οι οποίες μπορεί να είναι είτε από πλευράς ΑΑΔΕ, είτε επειδή τα προβλεπόμενα υλικά από τις προδιαγραφές της ΑΑΔΕ, δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στην αγορά (POS, ΦΗΜ κατάλληλα για σύνδεση με ERP).

Η κυριότερη αλλαγή της νέας έκδοσης 1.0.8 είναι η προσθήκη του Δελτίου Αποστολής και του Τιμολογίου – Δελτίου Αποστολής. Για την υποστήριξη του, έγιναν πολλές αλλαγές στις φόρμες εισαγωγής στοιχείων και στο calculation engine.

Το τιμολόγιο μπορεί να εκδοθεί όπως όλα τα τιμολόγια, ή να εκδοθεί με πολύ απλό τρόπο χρησιμοποιώντας ως πρότυπο για τη σύνταξη του το συσχετιζόμενο δελτίο αποστολής Συγκεκριμένα γίνονται: μετονομασία, προσθήκη τιμών μονάδος και προσθήκη του Mark του δελτίου αποστολής.

Πρόκειται για ένα παραστατικό τύπου 1.1, με μία επισήμανση ότι είναι και δελτίο αποστολής. Ουσιαστικά, για την έκδοση του, ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με την έκδοση του δελτίου αποστολής.

Η αποστολή των στοιχείων της συναλλαγής POS στα myDATA, είναι ένα από τα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης 1.0.8. Παρόλον ότι, κατά τη συγγραφή του παρόντος, δεν υπήρχαν ακόμη στην αγορά ΦΗΜ που να συνεργάζονται με ERP (σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΑΑΔΕ), οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού μπορούν και πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη διασύνδεση των ERP με POS. Ο διαθέσιμος χρόνος δεν είναι πολύς. Η προσωρινή απουσία των ΦΗΜ, δεν εμποδίζει στην ανάπτυξη του λογισμικού, επειδή το μόνο που τους ζητείται είναι το ECRSession, και στο δοκιμαστικό περιβάλλον των myDATA μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί αυτού, οποιοσδήποτε αριθμός.

Οι αλλαγές της έκδοσης 7.3.0.0 αναλυτικά

Προτιμήσεις Απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε την σελίδα μας, μπορεί να διατηρηθούν πληροφορίες όπως ο Browser που χρησιμοποιείτε, με την μορφή των Cookies.
Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου.
Σημειώστε ότι απενεργοποιώντας κάποια Cookies, μπορεί να έχει αντίκτυπο ως προς την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτής.